viagra online in canadastyle1 suckerfish">

BI Open Source

Waar open source producten steeds vaker gebruikt worden aan de achterkant van bedrijfsprocessen (denk aan Linux, apache, jboss, mysql), loopt de voorkant, daar waar uw gebruikers dagelijks mee omgaan, nog steeds wat achter. Het is vandaag de dag echter heel goed mogelijk om een complete open source BI stack neer te zetten.
Bekijk eens het volgende alternatief:

Uw operating systeem(Linux) waar uw open source database(MySQL) op draait. Deze database bevat uw datawarehouse en datamarts ontworpen in uw ontwerp tool(MySQL Workbench). Het laden van dit datawarehouse gebeurt met een ETL programma(KETTLE). Rapporten en kubussen(Pentaho) worden gemaakt en via een portal(Pentaho) rechtstreek bij uw gebruikers op hun pc getoond, gemaild of beschikbaar binnen Excel. Het hele ontwikkeltraject wordt bijgehouden in een open source project management(OpenWorkbench) programma.

Zijn dit producten die door een clubje hobbyisten wordt gemaakt? Ja en Nee. Achter al bovengenoemde producten zit een bedrijf, dat zorgt voor de ontwikkeling, kwaliteit, ondersteuning en opleidingen van deze producten. Zij hebben echter een grote achterban van mensen die meewerken aan de ontwikkeling van deze tools. Dit zorgt voor een omgeving die snel reageert op veranderingen in behoefte en vragen om functionaliteit. Iets waar u bij traditionele software bedrijven niet voor hoeft aan te komen.
De kosten van een Open Source BI stack zullen slechts een fractie zijn van de kosten die u betaald als u gebruik maakt van de traditionele producten. Eigenlijk betaald u meestal alleen nog voor ondersteuning, en opleidingen. Kosten die u anders naast het betalen van licenties ook nog eens betaald.
Mocht u verdere informatie willen over BI en open source neem dan contact met ons op.